Henk Wildschut

Henk Wildchut

Ruoka

Henk Wildschut on sarjassaan Food (2011–2013) kuvannut hollantilaisia ruoantuotantolaitoksia. Hän pyrkii ymmärtämään nykyaikaisen ruokateollisuuden realiteetteja.

Alun perin sarjaa suunnitellessaan Wildschut halusi tuoda esille ruokateollisuuden varjopuolet. Todellisuus ei kuitenkaan ollut mustavalkoinen. Teknologisesti edistynyt ruoan tehotuotanto voi kuvaajan mukaan parhaimmillaan johtaa energian säästämiseen, parempaan valvontaan ja kohentaa ruokateollisuuden osana olevien eläinten vointia.

Wildschut keskittyi sarjassaan erityisesti tuotantolaitoksiin ja tiloihin, jotka ovat hyödyntäneet uusimpia teknologisia innovaatioita ruoan tuotantoon liittyvien ongelmien ratkaisemisessa. Wildschut haluaa vältellä ruokateollisuuteen liittyvien teemojen romantisointia tai demonisointia, koska hän kokee kaksinapaisesti jakautuneen keskustelun saattavan olla esteenä uusien elintärkeiden ratkaisujen etsimiselle.

Henk Wildschut (s.1967) on alankomaalainen Amsterdamissa asuva valokuvataiteilija.

Henk Wildchutin teoksia esillä Suomen valokuvataiteen museossa osana Ruoka-näyttelyä 3.2.-29.4.2017
Näyttelyn avajaiset torstaina 2.2.2017 klo 18–20

  • Kuva: Henk Wildchut / Maatschap Stroo, Slootdorp, July 2012 Feaces. After three weeks in the Patio module the chicks – now a full 700 grams – are carried by conveyor belt to the ‘ground floor’, where within three weeks they will grow to 2.5 kilos. After each cycle, the two levels are washed and disinfected. Once the manure is removed, the whole is cleaned with a detergent and later thoroughly disinfected with a sprinkler. The process of cleaning takes three days for the Patio module and two days for the ground floor