Poliittisen valokuvan festivaali mediassa

Poliittisen valokuvan festivaali – nostoja mediasta

Poliittisen valokuvan festivaali on herättänyt merkittävää kiinnostusta niin valtakunnallisissa kuin kansainvälisiiä medioissa sanomalehdistä, radiosta ja TV-uutisista blogeihin. 


Näyttelykokonaisuus on mittava, eikä joukossa ole yhtään hutia. PVF on jälleen huikea todiste valokuvan voimasta.

– Otso Kantokorpi
Kansan uutiset 6.2.2016. Näkökulma kevään 2016 Poliittisen valokuvan festivaaliin 


HS 5.2.2017: “Henkilökohtainen poliittista ja harva asia on yhtä henkilökohtaista kuin ruoka.”

YLE 3.2.2017: “Poliittisen valokuvan festivaali esittelee, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin ruoka on lautasella. Järjestäjät kertovat ruokateeman olevan poliittisin, mitä kolmivuotisen valokuvataiteen tutkimushankkeen aikana on ollut.”

Kansan Uutiset 5.2.2017: Otso Kantokorpi: “Voiko kohta syödä mitään?” 

HBL 18.2.2017: “När varje matbit är en politisk handling”

Talouselämä 20.2.2017: “Sinun ruokavalintasi eivät ole sinun.” 

Maaseudun tulevaisuus 13.2.2017: Maatalousmyrkkyjen vaikutukset pysäyttivät valokuvaaja Pablo Piovanon – “Valtamedioiden hiljaisuus häiritsi”

HS 22.2. 2016: “Valokuvat näyttävät, miten elämä jatkuu koulukaappauksen leimaamassa Beslanissa – valokuvafestivaali alkoi Helsingissä. Helsingissä meneillään oleva Poliittisen valokuvan festivaali on tuonut kaupunkiin useita yhteiskunnallista valokuvaa esitteleviä näyttelyitä.”

HS 19.4. 2016: “Kaduille ilmestyneet valokuvat kertovat: Tältä näyttää Suomen henkinen ja yhteiskunnallinen tila juuri nyt.” Artikkeli Vuosi vaaleista – missä mennään Suomi? valokuva-aktivismi -hankkeesta. 

HS 25.1.2015: “Grace Sukuku silpoi urallaan tuhansien tyttöjen sukuelimet” Artikkeli Meeri Koutaniemen valokuvasarjasta, joka oli esillä Poliittisen valokuvan festivaalin Kolmanteen polveen -näyttelyssä.  

YLE 19.2.2016: “Kotimaa voi olla kateissa, korvessa tai korvien välissä. Suomen valokuvataiteen museon suuri sali on täynnä pakoa, etsimistä, maisemaa, kaipausta – ja löytämistä. Kahdentoista kuvaajan teossarjat kertovat siitä, miten kaikki ihmiset haluavat kuulua johonkin.” 

YLE Strada 18.2.2016: Tyttärien ja isien siveysjuhlakuvat suututtavat ja nolostuttavatTelevisio-ohjelma, jossa valokuvaaja David Magnussonin haastattelu teossarjastaan Poliittisen valokuvan festivaalin Kolmanteen polveen -näyttelyssä. 

YLE Kultakuume 18.2.2016: “Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on Kotimaa. Miksi sanat koti ja maa kuulostavat ja tuntuvat hyviltä, mutta kotimaa viittaa johonkin rajattuun ja kansallismieliseen, jopa ennakkoluuloihin?” Radio-ohjelma, jossa valokuvaaja Sanni Seppo kertoo teossarjastaan Poliittisen valokuvan festivaalin Kotimaa -näyttelyssä. 

Kansan uutiset 2.7.2015: Otso Kantokorpi: Haureuden esittäminen on poliittista. “Dokumentin ja taiteen rajapinta alkaa valokuvan osalta olla kulunut puhki, ja hyvä näin, sillä se vähentää omalta osaltaan sitä elitistisyyttä, joka leimasi valokuvaa sen kamppaillessa paikastaan taiteen keskiössä.” 

Leica Photographie International 15.1.2015: The 2016 Festival of Political Photography.  “With exhibitions, seminars and a diverse discussion program, the 2016 Festival of Political Photography invites the audience to examine ways of influencing with politically conscious photographs.“ 

Maailman kuvalehti 2/2016: “Miten valokuva vaikutaa? Poliittisen valokuvan festivaalilla pohditaan valokuvan merkitystä.” 

Lisäksi Poliittisen valokuvan festivaalista on uutisoitu mm. seuraavissa medoissa: Suomen kuvalehti, MTV 3 Uutiset, IMAGE, SVENSKA YLE, TV-Nytt YLE, YLE RADIO 1, YLE TV-uutiset, Kultakuume, Kameralehti, Lännen media, Vihreä Lanka, Turun Sanomat, Maaseudun tulevaisuus, Hämeen Sanomat, Journalisti, Kirkko ja Kaupunki, Edit-media.