Charlie Hebdo – Mitä Pariisissa tapahtui?

Perjantai 6.2.2015 klo 16–18. Suomen valokuvataiteen museo.

Charlie Hebdo – Mitä Pariisissa tapahtui?
Kaksitoista ihmistä sai surmansa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen tehdyssä iskussa Pariisin keskustassa 7.1.2015. Iskun jälkeen alkoi keskustelu siitä, mistä tapahtuneessa oli kyse. Millainen lehti Charlie Hebdo on? Mikä on sen paikka ranskalaisen satiirin ja pilakuvien perinnössä? Kertooko isku laajemmin eurooppalaisuuden, islamin, maahanmuuttopolitiikan, sanan- ja ilmaisunvapauden kriisistä? Millaisia vaikutuksia iskulla on suomalaisella taidekentällä?

Keskustelijoina on Professori ja Hufvudstadsbladetin kolumnisti Anu Koivunen, postkolonialismi-tutkija FT Kaisa Ilmonen, VTT ja poliitikko Veronika Honkasalo, sarjakuvataiteilija Johanna Rojola, poliittisia pilakuvia Kansan Uutisiin ja Ilta-Sanomiin piirtänyt Timo ”Timppa” Mäkelä, kääntäjä Ville Keynäs ja kuvataiteilija Eija-Liisa Ahtila. Keskustelutilaisuutta johdattelee dosentti Annamari Vänskä. Tilaisuus on järjestetty yhteistyössä Eino Leino Seuran ja Suomen journalistiliiton kääntäjien ammattiosaston (KAOS) kanssa.
Klo 18–19 Keskustelun jälkeen esitetään Eija-Liisa Ahtilan kolonialismia Algeriassa Ranskan vallan aikana käsittelevä teos ”Missä on missä?”

Suomen valokuvataiteen museo. Museon pääsymaksu.

HUOM! Kolmanteen polveen -näyttelyyn liittyy Vaikuttava valokuva -työpaja, opastuksia ja tapaamisia valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa sekä ope-info 4.2. Lisää tietoa täältä:
http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/museokaeynti/tyoepajat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *