Enne Purovaara: Näyttelyääniä, musiikkiesitys näyttelyssä

Kuvaajat Ikko Kinnunen ja Mari Mäkiö
Kuvaajat Ikko Kinnunen ja Mari Mäkiö

Kahtena keskiviikkona 22.3. ja 12.4. klo 18-19 sekä kansainvälisenä SLOW ART DAY:na lauantaina 8.4. klo 14-15

HUOM! PVF-lehden ohjelmaliitteessä virheellinen viikonpäivä 12.4!

Enne Purovaara: Näyttelyääniä
Musiikkiesitys Ruoka-näyttelyssä.

Kontrabasisti Enne Purovaaran luomat äänimaisemat kutsuvat katsomaan syvemmälle näyttelyn teoksiin.

Näyttelyääniä on soiva matka valokuvaan. Konsertissa kontrabasso ja ihmisääni muodostavat yksinkertaisen, kudosmaisen äänimaton, johon kietoutuneena näyttelytilaa ja -teoksia voi tarkastella uusin silmin ja korvin. Minimalistinen, äänimaisemanomainen Näyttelyääniä syntyy hetki hetkeltä näyttelyn teosten innoittamana: konsertin kuusi osaa peilaavat ja heijastelevat näyttelyn yksittäisiä teoksia, näyttelytilaa ja sen äänimaailmaa.

Enne Purovaaran soolokonsertti Näyttelyääniä saa ensiesityksensä Poliittisen valokuvan festivaalilla. Purovaaran edelliset soolokonsertit Kevätillan liturgia (2016) ja Lohtulaulu (2015) tutkivat ruman ja kauniin äänen rajapintoja. Näyttelyääniä-teoksessa keskiöön nousevat äänenvärit, resonanssi ja toisteiset rytmit. Huhtikuussa 2017 konsertti esitetään myös Tallinnan taidemuseo KUMUssa.

Enne Purovaara (s. 1989) on vantaalainen multi-instrumentalisti, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Purovaaran muita projekteja ovat instrumentaalikvintetti Hohka, olohuonefolkyhtye Lovisan keinu, duo kanteleensoittaja, laulaja Sanni Virran kanssa sekä evankelisluterilaisen kirkon virsikirjaa tutkiva videoblogi Virsi päivässä.

Museon pääsylipulla

Valokuvataiteen museossa