Päänäyttely: Poliittisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka / Post-Food

Poliittisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka / Post-Food

Päänäyttelyn avajaiset Valokuvataiteen museolla torstaina 2.2.2017 klo 18–20

Ruoka ei ole vain yksinkertainen perustarvike, jolla nälkä tyydytetään. Tänä vuonna Poliittisen valokuvan festivaali esittää kuvia, jotka nostavat esiin ruoan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia ulottuvuuksia. Ruokateollisuuden ympäristövaikutukset, ilmastonmuutos ja toisaalta nälkä, siirtolaisuus ja sodat kytkeytyvät yhteen. Ruoan tuotannon ja kulutuksen ilmastovaikutukset ovat maailmanlaajuisesti suunnilleen yhtä suuret kuin asumisen ja liikenteen. Samalla kun suuri osa maailman väestöstä kärsii aliravitsemuksesta, arviolta kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin.

Ruoan äärellä pohdimme myös yksilön vapautta suhteessa yhteiskuntaan. Voimmeko vaikuttaa omilla valinnoillamme vai onko päätökset tehty jo ennen kuin meille tarjotaan mahdollisuutta valita? Ruoka-aineiden tuottamiseen liittyvien rakenteiden ja vaikutusten jäljittäminen on usein miltei mahdoton tehtävä. Taistelu tiedosta, sen hallinnasta ja levityksestä on aikamme suuria kysymyksiä. Eettiset kysymykset ruoasta toimivat linkkeinä yksilön valintojen ja maailmanpoliittisten rakenteiden välillä. Ruoan nimissä tehdään valintoja siitä, miten planeetallamme saa elää ja kenen elämä on arvokkaampi kuin toisen.

Ruoan tarjoaminen on kuitenkin myös osoitus huolenpidosta, vieraanvaraisuudesta ja rakkaudesta. Suupala on poliittinen teko.

Poliittisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka / Post-Food taiteilijat:
Asunción Molinos Gordo, Filippo Zambon, Freya Najade, Henk Wildschut,
Jo-Anne McArthur, Jošt Franko, Kukka Ranta, Laura Cuch, Pablo Ernesto Piovano,
Paula Humberg, Tim Franco, to kosie, Yann Mingard, Taskualbumit-hanke
Animalia, Greenpeace, Oikeutta eläimille

Näyttely avoinna 3.2.-29.4.2017
Osoite: Kaapelitehdas,Tallberginkatu 1 G, Helsinki

Näyttelyt myös:

Stoa
Non-Egyptian Restaurant
Spiritual Flavours
4.2.–30.3.2017
Avajaiset
Opening 3.2.2017, 17–19

Virka-galleria
Ruokahävikki | Matsvinn | Food Waste
22.2.–28.5.2017