Ruokatube

Ruokatube

Poliitisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka -näyttely sisältää videotoimittaja Jaakko Keson johdolla yhteistyössä Anna-Kaisa Rastenbergerin ja Laura Porolan kanssa kuratoidun ruoka-aiheisten YouTube-videoiden sarjan.

Youtube-videoiden tekijät:
Amppurulaa
Dahn Kim
Helka H.
Huupper
Juuso Simpanen Ⓥ
Kontulan Hassan
Laura Pehkuri
markoboy87
Pasi Viheraho
PS olen vegaani
Ruben A. Kosberg
Saara-Sofia Sirén
Soikkuu
Timo Wilderness
Tume

Jaakko Keso kertoo löydöksistään:

Yksi suosikeistani on video Kasvissyönti ei kannata. Hieman suttuisessa pätkässä hevarin näköinen mies istuu pimeässä huoneessa, haukkaa porkkanaa ja ilmeisesti tukehtuu ja kuolee siihen. Sitten editointiohjelman häivytysefektin avulla mies muuttuu kummitukseksi, joka ottaakin esille lenkkimakkaran, käärii sätkän ja tuhahtaa kasvisten mukaterveellisyydelle. Olen 315. katsoja.

Video on mainio esimerkki tubesfäärin hämmentävästä runsaudesta, joka usein saa katsojan kysymään mielessään – miksi? Vastauksia kai on yhtä monta kuin on videoitakin ja se on mielestäni kiehtovaa. Videontekijöistä jokaisella on jokin tarve tulla kuulluksi, ilmaista itseään ja ottaa kantaa.

Tähän sarjaan on koostettu mikroskooppinen otanta suomituben laajuudesta aina bodausvinkeistä kissanruoan maisteluvideoihin ja politiikasta videotaiteeseen.