Taidetyöpaja Kemiönsaaren naisille

Taidetyöpaja Kemiönsaaren naisille

Kahdeksan kemiönsaarelaista naista aloitti huhtikuussa työskentelyn Marjo Levlinin vetämässä taidetyöpajassa, jossa etsittiin taiteellisia keinoja tulkita paikan merkitystä ja siihen kytkeytyviä omia henkilökohtaisia tarinoita.

Ryhmä kokoontui neljänä viikonloppuna keskustelemaan omasta elämästään ja siitä, mikä heidät oli Kemiönsaarelle aikoinaan tuonut ja miten saaresta voisi tehdä entistäkin paremman paikan asua.

Marjo Levlinin taideteokset ja elokuvat sekä kertomukset niiden syntymisesta herättivät keskustelua siitä, miten ryhmä voisi taiteen keinoin saada viestitettyä kunnan päättäjille Kemiönsaaren luonto- ja kulttuuriarvoista. Syntyi ajatus korttisarjasta, joka toteutui kuutena postikorttina. Myös työpajan aikana piirretyistä muotokuvista ja teksteistä syntyi kantaaottava animaatio. Työpajan antia nähtiin Norpas -festivaalin aikana VaSaMu –näyttelyssä 21. – 23.8.2015

”Vieraskirjassa oli 150 nimeä. Sitä enemmän ihmisiä kävi tutustumassa näyttelyymme, viipyi ja kyseli, kuunteli ja kiitteli. Monet herkistyivät. Kaikki olivat sitä mieltä, että näyttely oli hyvä. Ja olihan se – meille itsellemme myös tärkeä matka omaan itseemme – koskettava, ajatuksia herättävä, hauskakin. Yhteisöllisyys, saumaton yhteistyö sekä työpajan aikana syntynyt luottamus ovat VaSaMu. Jatkoa on luvassa.”

Työpajan toteuttajat: PVF, Norpas ja Alli Paasikiven säätiö.

  • Taidetyöpaja Kemiönsaaren naisille