Logo

Nicoló Degiorgis: Hidden Islam

”Hidden Islam -sarja osoittaa, että kulttuuriympäristömme on muuttumassa nopeammin kuin arvelimme. Tämän hetken pakolaisaalto muistuttaa siitä, että meidän täytyy olla valmiita useisiin muutoksiin eurooppalaisissa yhteiskunnissa.”

Nicoló Degiorgis


Kuvasarjassaan Hidden Islam italialainen valokuvaaja Nicoló Degiorgis (s. 1985) on kuvannut tiloja, joita Italian muslimit käyttävät väliaikaisina moskeijoina. Islamilla ei Italiassa ole virallista asemaa, vaikka se on väkimäärältään Italian toiseksi tai kolmanneksi suurin uskonto. Vaikka islamia tunnustaa maassa noin 1,1-1,4 miljoonaa ihmistä, maassa on alle kymmenen virallista moskeijaa. Degiorgis kiinnostui aiheesta oman asuinalueensa Pohjois-Italian muslimiväestön tilanteen takia. Valokuvaamista tuki aiheen antropologinen tutkiminen yliopistossa.

Hidden Islam -sarjan valokuvat on julkaistu myös valokuvakirjana. Ensi selailulla kirjan sivuilla näkyvät vain moskeijoina käytettyjen rakennusten ulkopuolet, esimerkiksi urheiluhallit, autotallit ja varastorakennukset. Sivujen sisäpuolet paljastavat rakennusten sisällä sykkivän elämän ja yhteen kokoontuneet rukoilijat.


︎ Nicoló Degiorgis


KOTIMAA

PVF 2016
Suomen valokuvataiteen museo