Logo

David Magnusson: Purity

David Magnusson (s.1983) on ruotsalainen valokuvaaja, joka haluaa työskennellä kuvajournalismin ja valokuvataiteen välimaastossa. Purity-sarjassa Magnusson on valokuvannut ja haastatellut nuoria tyttöjä ja heidän isiään Purity Ball -tapahtuman yhteydessä Yhdysvaltojen Louisianassa, Coloradossa and Arizonassa.

Purity Ballissa tytöt lupaavat elää puhdasta elämää Jumalan edessä ja pysyä neitsyinä avioliittoon asti. Vastavuoroisesti isät lupaavat suojella tytärtensä siveyttä ja tukea tytärtä tämän lupauksessa. Toisinaan isät ja tyttäret vaihtavat sormuksia valan merkiksi. Magnussonin kuvaamissa muotokuvissa isä ja tytär on kuvattu asuissa, jotka heillä oli yllään seremonian aikana. Muodoltaan pelkistetty ja perinteinen Purity-sarja on sisällöltään ristiriitainen ja kiusallinenkin yhdistelmä rakkautta ja halua hallita sekä kauneutta ja pelkoa. Magnusson itse kertoo, että hänelle Purity on esimerkki siitä, miten arvomme muotoutuvat sen yhteiskunnan mukaan, jossa kasvamme, ja kuinka tulkitsemme maailmaa omien arvojemme kautta.

Taiteellisen työskentelyn lisäksi Magnusson työskentelee freelancer-kuvaajana ja on kuvannut mm. Save the Children, TIME Magazine ja Svenska Dagbladet. Purity-sarja on saanut useita palkintoja. Magnussonin valokuvia ovat julkaisseet TIME Magazine, The Guardian, Los Angeles Times, Huffington Post, Der Spiegel, Stern, La Repubblica, BBC ja The Daily Mail.


KOlmanteen polveen

PVF 2015
Suomen valokuvataiteen museo