Logo

Ruokatube

Poliitisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka -näyttely sisältää videotoimittaja Jaakko Keson johdolla yhteistyössä Anna-Kaisa Rastenbergerin ja Laura Porolan kanssa kuratoidun ruoka-aiheisten YouTube-videoiden sarjan. Youtube-videoiden tekijät: Amppurulaa, Dahn Kim, Helka H., Huupper, Juuso Simpanen Ⓥ, Kontulan Hassan, Laura Pehkuri, markoboy87, Pasi Viheraho, PS olen vegaani, Ruben A. Kosberg, Saara-Sofia Sirén, Soikkuu, Timo Wilderness, TumeJaakko.

Keso kertoo löydöksistään: ”Yksi suosikeistani on video Kasvissyönti ei kannata. Hieman suttuisessa pätkässä hevarin näköinen mies istuu pimeässä huoneessa, haukkaa porkkanaa ja ilmeisesti tukehtuu ja kuolee siihen. Sitten editointiohjelman häivytysefektin avulla mies muuttuu kummitukseksi, joka ottaakin esille lenkkimakkaran, käärii sätkän ja tuhahtaa kasvisten mukaterveellisyydelle. Olen 315. katsoja.

Video on mainio esimerkki tubesfäärin hämmentävästä runsaudesta, joka usein saa katsojan kysymään mielessään – miksi? Vastauksia kai on yhtä monta kuin on videoitakin ja se on mielestäni kiehtovaa. Videontekijöistä jokaisella on jokin tarve tulla kuulluksi, ilmaista itseään ja ottaa kantaa. Tähän sarjaan on koostettu mikroskooppinen otanta suomituben laajuudesta aina bodausvinkeistä kissanruoan maisteluvideoihin ja politiikasta videotaiteeseen.”


RUOKA

PVF 2017
Suomen valokuvataiteen museo