Logo

to kosie: trash

Milloin ruoasta tulee jätettä? Tapahtuuko se silloin, kun se heitetään jäteastiaan?

to kosien trash-videotyö on saanut innoituksensa kokemuksista, joita hän sai työskennellessään Helsingin eri hotellien aamiaistarjoilijana. to kosie oli ällistynyt siitä, kuinka paljon ruokaa heitettiin pois hotellivieraiden buffet-aamiaisen jälkeen. Täysin syötäväksi kelpaavaa ja koskematonta ruokaa ei saanut viedä kotiin. Siksi to kosie kävi rahaa säästääkseen iltaisin tonkimassa ruokaa kauppojen roskiksista.

to kosie päättikin tallentaa tarkkailukameralla nämä kaksi lähes päivittäistä toimeaan, jotka olivat toistensa vastakohtia. Hän kätki kameran paitansa kaulukseen ja tallensi, kuinka heitti ruokaa roskikseen ja kuinka myöhemmin kaiveli ruokaa roskiksista. Kahden rinnakkaisen tallennetun videon kautta to kosien ”trash” kuvaa elintarvikejäteilmiön monimutkaista ja salattua luonnetta.


︎ to kosien


RUOKA

PVF 2017
Suomen valokuvataiteen museo